The Queen is dead, long live the King

Het zal niemand ontgaan zijn dat donderdag 8 september de koningin van het Verenigd Koninkrijk is overleden. 96 jaar oud en 70 jaar koningin. Dit heeft ook postale gevolgen. Wie kent niet de Machin serie. De langlopende serie met het portret en profil van QEII.

Machin

Deze serie is sinds 1967 in gebruik en daarom voor de specialisten onder ons een geliefde zegel. Heel mooi om stempels op te verzamelen, want toentertijd had ieder dorpje in het VK nog een postkantoortje. Ook kan de serie gebruikt worden om de overgang naar het decimale stelsel aan te geven. Wil je meer lezen, bezoek dan b.v. https://en.wikipedia.org/wiki/Machin_series. Benieuwd wat Charles III voor langlopende serie zal brengen. Het is zeker het einde van het tijdperk Machin

Maar ook het profiel wat altijd op de Britse zegels staat, zal veranderen. En een dergelijk profiel kwam je ook altijd tegen bij de Commonwealth landen. Al is dat gebruik wat verdwenen.

Nog iets dat zal verdwijnen zijn de brievenbussen met ERII er op. En in Schotland verdwijnt ER. De Schotten zagen de Koningin namelijk niet als de 2e Elizabeth. Schotland werd pas onderdeel van het VK na het overlijden van Elizabeth I. Benieuwd of er ook zoiets is met Charles III. In Engeland zullen de bussen vervangen worden met als tekst CRIII.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.