Rondzendingen

Leden van onze vereniging kunnen deelnemen aan de rondzending.

Sinds 2022 neemt onze vereniging deel aan de rondzending van de Philatelisten Vereniging Groningen.

We hebben dit gedaan om een meer gevarieerde en regelmatige aanlevering van materiaal aan de deelnemers van de rondzending te kunnen garanderen.

De rondzending wordt door de vereniging geregeld.

In mappen krijgen de leden boekjes met diverse zegels of enveloppen. Deze komen van buiten de vereniging maar het staat de leden ook vrij om boekjes in te leveren.
De leden die zich opgeven voor de rondzending, krijgen een nummerstempel. In september begint ook het rondzendseizoen. U wordt opgenomen in een sectie. De sectieleider brengt bij nummer 1 op een lijst de map. Het lid controleert de boekjes en neemt de zegels eruit die hij graag wil hebben. De aangegeven waarde wordt opgeteld per boekje en genoteerd op de lijst. Als hij alles gezien heeft maakt hij het geld voor de uitgenomen zegels over naar de sectieleider en brengt de map naar de volgende op de lijst.
Er zijn een paar regels:

  • Uitgenomen zegels blijven eigendom totdat het geld is overgemaakt
  • Het ruilen van de zegels in de boekjes mag niet, dit is diefstal!
  • U mag de map maximaal drie dagen in uw bezit houden

U geeft op het opgaveformulier aan of u ook met de rondzenddienst mee wilt doen.
Het grote voordeel is dat u rustig thuis de boekjes kunt nakijken. De zegels zijn goed te controleren en het staat u vrij om te kopen.

Wilt u zelf boekjes inbrengen dan kan dat. U kunt de boekjes bij de rondzendcommissaris afhalen. Ik probeer iedere verenigingsavond aanwezig te zijn. De boekjes kosten €1,75/€2,50 voor respectievelijk een klein boekje en een groot boekje. Een klein boekje heeft ruimte voor 10 zegels per blad en telt 20 bladen. Een groot boekje heeft ruimte voor 21 zegels per blad en ook 20 bladen. Deze is ook geschikt voor de grotere vellen bijvoorbeeld.

Voorwaarde:
De zegels moeten in boekjes van de Philatelisten Vereniging Groningen worden aangeleverd.
Provisie is 10% van de uitname met een minimum van €0,50.
Verzekering volgens onderstaande tabel per boekje:

bedragtot
02500.70
2505001.00
5007501.50
75010002.00
meer dan10002.50

De boekjes graag inleveren bij/sturen naar de Philatelisten Vereniging Groningen, Emmastraat 5, 9722 EW Groningen, t.a.v. Ad Weening en/of Jaap Kramer. Eventueel kunt u ook op onze verenigingsavond inleveren met uw gegevens, dan dragen wij zorg voor het inleveren bij Groningen.

Het verenigingsgebouw van Groningen (Emmastraat 5) is geopend op woensdag van 10.00/14.00 uur en op zaterdag van 10.00/12.00 uur.